Fritidshuset är en torpstuga och används som sommarhus. Ingen indragen el. Det som finns är gasol, fotogenlampor och braskamin. Fördelen med ett timmerhus utan uppvärmning är att man kan lämna huset utan någon direkt tillsyn. Användningsområdet är stort;  sommarhus, camping stuga, extra boende för den stora familjen med mera. 


 

2013 totalförstördes ett av de flera hundra år gamla långhusen i Remma by utanför Norra Unnaryd i en brand. I samarbete med Vallgårda Hembygdsförening har vi på Giab varit delaktiga i återuppbyggnaden av ett låghus i samma stil.

Det är våra kunskaper i gamla byggnadstekniker som bidragit till att vi fått vara med om detta stimulerande projekt. Under den årliga marknadsdagen i byn:  Remmadagen 2015, den 6 september 11-16, kommer vår timmerman Gabriel Lejon Moberg att finnas på plats för att berätta om hantverket. Förutom det utlovas det även konst, musik, stenugnsbakat bröd och kaffeservering.


 

Nu står ytterligare ett gediget timmerhus klart i Gummarp utanför Eksjö. 
Ett permanetboende med hög mysfaktor i miljövänliga material.

Fördelarna med hus i massivt trä:
• Massivt trä har god förmåga att magasinera värme. 
• Timmerväggen har förmågan att utjämna snabba temperaturväxlingar mellan dag och natt.
• Väggarna är både bärande och isolerande.
• Man kan använda lokalt material. Avsättning och användning av virke lokalt ger korta transporter och effektivt nyttjande.
• Trä är lätthanterat med enkla verktyg.
• Att bygga i massivt trä ger en robust konstruktion och en sund boendemiljö. 


 

Kontakta oss!

Eka-Skog
Tel:
0140 - 230 05 
info@ekaskog.se

Barkäng Såg 1
578 91 Aneby